Om denna logg (svenska) 

This page is the About page in Swedish.

Hej! Jag heter Mikael, också känd som Inscius.

Denna blogg innehåller lite allt möjligt, och jag har inget särskilt tema. En hel del handlar om frihet, särskilt det som kommuniceras och lagras i bitar.

Jag skall försöka hålla denna blogg så integritetsvänlig och fri som möjligt. Fri som i frihet, inte gratis, även om den är gratis och reklamfri att läsa. Jag vet inte säkert om en WordPressinstallation har något fuffens för sig, men den enda cookie den sätter är från min domän. Jag vet faktiskt inte vad den gör. Jag kommer aldrig ha google analytics eller liknande på denna sajt.

Om du vill ha bra koll på cookies och annat så rekommenderar jag NoScript-plugin till Firefox, eller liknande. RequestPolicy är också en mycket intressant plugin till Firefox. Krånglar dock till surfandet en del. Alla möjliga sajter (inklusive, skandalöst nog, svenska myndigheters) är nedlusade med alla möjliga tredjepartscookies, från exempelvis google och facebook. Det är som mataffären skulle hålla koll på när du senast varit i skoaffären, tankat bilen och besökte kommunhuset, och vad du gjorde där. För övrigt har myndigheter i Sverige en lång, pervers, tradition av att sälja persondata till privata intressenter.

Request Policy visar att från denna sajt så skickas förfrågningar till creativecommons.org . På enskilda poster så hämtar den också avatarer från Gravatar. Själv använder jag inte Gravatar, men jag inte deaktiverat den funktionen eftersom den är populär.

Jag har ägt och använt persondatorer i över tjugofem år, men det är först de senaste åren jag insett vikten av fri programvara, som exempelvis GNU/Linux.

Detta är en blogg, så enskilda poster är nästan aldrig uppdaterade. Det enda undantaget är sidan Friare musik, så den kan kanske vara värd kolla in ibland, om ämnet intresserar. Friare musik-sidan har också en friare licens än sajten i övrigt.

Mina poster är antingen på svenska (kategori “Svenska”) eller engelska (kategori “English”). Inga poster är översatta mellan språken. Kommentarer på bloggen är välkomna, men din första kommentar måste godkännas av mig först (spamfiltrering).

Jag är också signaturen inscius på quitter.se, en instans av StatusNet/GNU social som är ett federerat/distribuerat socialt nätverk. Jag är också inscius på freenode. Jag har senare upptäckt andra inscius på Internet, men de är andra personer.

Understundom ägnar jag mig podcasting. Är medlem av The Duffercast och deltar vid enstaka tillfällen i andra podcasts.

Du kan också mejla mig på:
mikael snabel-a inscius punkt se (GPG är OK)

Om inget annat anges, är allt jag publicerar här under Creative Commons -licenser. Var god observera att bilder från exempelvis Wikimedia inte tillhör mig. Om innehavare är någon annan än jag anges detta.

Creative Commons License