Endast Sverige rasister ha? Eller är det EU?

Den absolut överväldigande majoriteten av svenska politiker, journalister och tyckare ogillar eller avskyr Sverigedemokraterna. I stort sett den enda anledningen är SDs "rasism".

En stor majoritet av samma kategorier människor gör vågen för Ukrainas nuvarande regering. I den ingår Svoboda. Svoboda ingår i Alliansen för europeiska nationella rörelser, tillsammans bl.a. med BNP, Front Nationale och det nyligen nedlagda(?) Nationaldemokraterna. Svenskarnas parti har tydligen hyllat Svoboda. Svoboda har stött alla regimer utom den där som avsattes. Det är väl lustigt? Sverigedemokraterna har uteslutit en medlem för positiva uttalanden om Svoboda. Oh, the irony...

Även om inte alla människor som är kritiska mot SD också hyllar Ukrainas regering så är överlappningen stor.

Så, "nationalister" och "rasister" är helt ok utanför EU, men ack och oj vad hemska de är i EU! Rasism är alltid oacceptabelt, men begreppet använts på ett ganska flexibelt sätt, om man säger så. På samma sätt tycks åtminstone en del nationalister utanför Europa vara goda kämpar, men i EU så är det enbart ett skällsord, åtminstone i eliternas ögon. "Nationalism" är ännu mer ett gummibegrepp än "rasism".

Den anti-ryska propagandan (vilket i nuläget tycks vara detsamma som proamerikansk) slår knut på sig själv i sin ohederlighet. Skall man vara anti-rasist får man fan i mig vara hederlig. Man kan inte avsky SD och samtidigt tycka Svoboda är ok, det går inte ihop. Såvida man inte tycker SD är för "softa" eller dylikt. Ska man vara ensidig får man åtminstone vara konsekvent. Annars låter man bara som en propagandtrumpet för Vita Huset.

SD är egentligen ganska uppskattat av en hel del som säger sig ogilla dem, eftersom dessa kan peka finger åt SD och dess väljare för att själva känna sig bättre och ädlare.

Teve gör en dummare, men dagstidningar är med i loppet också.

Politik innebär kompromiss och en viss del hyckleri. Men varför känner jag mig mindre entusiastisk än någonsin att rösta? Det känns som politiken innehåller mer troll än någonsin. Kanske de bara blivit lite synligare, eftersom informationsanarkin ökar.