Negativa kampanjer

Inför detta val har jag nog mer än någonsin läst mer både på partiers hemsidor och på olika sajter vad partierna egentligen vill. Jag har t.o.m. tittat på broschyrer jag fått i brevlådan. Jag känner mig mindre röstvillig än någonsin. För att ta till lite svengelska, jag känner mig väldigt underväldigad. Det enda parti som lokalt ansträngde sig lite var socialdemokraterna, med en mindre tidning. Ett plus för visad vilja. Å andra sidan var de det enda parti som inte skickade ut valsedlar. Vill de att man inte ska studera valsedeln i förväg och bestämma sig för eventuella kryss och strykningar? Eller ska man göra reklam för (s) genom att ta en valsedel i röstlokalen? Obegripligt.

Jag har sett så många dumma inlägg av politiker av alla kulörer så jag skulle få arbeta på heltid med att skriva om dem. Jag är dock ingen betald broiler. Så det är väl mer en tillfällighet att jag här nämner ett socialdemokratiskt gnällande.

Socialdemokraternas "valledare" (kampanjchef) Jan Larsson beklagar sig att Moderaterna skickat ut brev med lögner om vad en framtida regering med socialdemokraterna skulle göra. Jag håller delvis med. Att exempelvis försvaret skulle försvinna med en (s)-ledd regering är ju nonsens. Dessutom har ju försvaret delvis försvunnit under den (m)-ledda regeringen. Men att Larsson beklagar sig att (m) påstår att sossarna skulle återinföra (den platta) fastighetsskatten och ta bort RUT-avdrag får väl anses som ett löfte? Dessa två reformer gynnar de välbeställda. Två riktiga (m)-reformer. Larsson är upprörd över att (m) påstår att sossarna kanske ska göra något annorlunda än Moderaterna.

Snacka om att spela med motståndarens boll och göra präktiga självmål.

Artikeln avslutar med att Moderaternas analys- och kommunikationschef säger (om det nu är en exakt citering, det är oklart; dålig journalistik):
- Väljarna förstår helt enkelt inte vad Socialdemokraterna vill.

Även en moderat med löjlig titel kan väl ha rätt ibland.

Kanske (s) behöver val-eldare i stället för val-ledare?

Detta är bara en i raden av löjliga inslag i den politiska debatten jag sett. Sossarna är inte i särklass på något sett. Man får oftast mer ut av kommentarer, forum, insändare och vanliga samtal än av politruker och journalister av olika kulörer.