Parad i riksdagen

När man skulle välja andre vice talman, så var det väl praxis att en riksdagsman från tredje största partiet skulle få den. Nu blev det tre slutna omröstningar där alla utom SD (förmodligen) lade en blank röst. Det gjorde väl att alla icke-SD ledamöter känner sig ädla och fina. De bokstavligen paraderade sin narcissism. Det handlade om deras egen självbild. De röstade inte mot, men de tvådde sina händer. Ska man imponeras av det?

Jag tvivlar inte på att det finns riksdagspolitiker som genuint avskyr SD förutom att de är konkurrenter om röster, men när en majoritet samtidigt återkommande hyllar regeringar i Ukraina som stöder sig på högerextremister blir det bara löjligt.

Jag är glad jag inte röstade på något riksdagsparti. Jag skulle inte rösta på SD, men jag skulle förstå om en hel del röstade på dem som en protest, t.o.m. som ett hån, mot de etablerade partierna/politikerna.