Radiotjänst ringer

En lördag (!) för ett bra tag sedan ringde det på min telefon när jag var ute och gick. Uppringaren var anonym.

"Hej, jag ringer från Radiotjänst, du kanske har hört talats om oss."

Med tanke på att jag varit kund hos dem i många år, så är det är rätt slemt sätt att inleda en konversation. Och vem har inte hört talats om Radiotjänst?

"Vi ser att du har ny adress, så vi undrar om du har tv?"

Har de någon slags automatisk uppdatering när folk flyttar? Det är helt enkelt äckligt. Och inte är det "fristående från staten". Det far med halvsanningar för att klå folk på pengar. Motbjudande.

Jag säger att jag inte har någon teve, och tittar aldrig på teve.

Sen frågar hon om jag har dator med Internet, och det har jag ju.

Hon påstår att jag har en tv-mottagare för jag har en dator med internetuppkoppling. Jag säger att det inte är sant.

Jag framhåller att min utrustning inte kan användas för att titta på SVT. Jag har upplyst henne om det nu.

Jag säger att jag är ute och går så jag har inte tillgång till papper och penna. Jag ber dem skicka mig ett mail med namn på avsändare, vem det är som påstår att jag måste betala, och varför. Det vägrar hon naturligtvis. Jag önskar jag hade spelat in detta samtal med hot om betalning.

Ljuger för att klå mig på pengar. Gangsterfasoner.

En person, med betydligt större inkomst än jag, som inte är tvingad att jobba med det hon gör, påstår saker om mig som inte är sanna så jag ska betala 173 per månad för något jag inte beställt, inte bett om, inte utnyttjar. Förbannat oförskämt, lögnaktigt och obehagligt. Jag undrar vad människor på Radiotjänst egentligen tror om sitt arbete och sin uppgift? De är ju inte mycket bättre än bluffakturor. De kräver jag skall betala för något jag inte beställt. Faktum är det är inte ens levererat.

Jag brukar inte svara på anonyma uppringare. Dumt nog gjorde jag det den här gången. Ett talande samtal (om vitsen tillåts) men egentligen bara ett slöseri med tid och energi. Radio och teve i allmänhetens tjänst? Nej.